wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
Muzicki portal
 
 
 

Datum : 23.8.2007.

TRICKE - Zagreb (garage rock)

 

Na nedavnom Art & Music festivalu u Puli zagrebacki muško-zenski sastav Tricke nije pobijedio u takmicarskoj konkurenciji, zapravo nije ušao ni u finalnu borbu za glavnu nagradu – snimanje albuma i ekskluzivni diskografski ugovor – ali su ih brojni kriticari poglasili "najšarmantnijim sudionikom festivala".

Nije, evo, prošlo puno, a vec mozemo slušati debitantski album grupe Tricke, "Otkud tebi slovo b?", kojeg je objavila nezavisna kuca Slušaj najglasnije.

Za uvod cemo citirati samo jednu ocjenu: Tricke su toliko zabavne, tako neopisivo duhovite i spremne na zajebanciju a da pri tom pošteno prze svoj old school garazni rock'n'roll da covjek nema drugog izbora nego prepustiti im se i guštati.

Još prošle godine Tricke su imali dvije pjesme, "Stroj" i "Ti si moj", na kompilaciji "Bombardiranje New Yorka", no tek u proljece ove godine bend je ušao u Bumker studio u Zupanji gdje je nastao njihov debitantski album.

"Otkud tebi slovo b?" ima 14 pjesama, medju kojima se mogu izdvojiti Suprotno, Mašta, Zivac baba, Stroj, U bojama, a pjesma s kojom bi grupa mogla ostvariti i hit za širi auditorij zove se Param noja, jedna od onih s kojom su Tricke na festivalu u Puli pokazali da izvrsno zvuce na sceni iako imaju mali broj zivih nastupa.

S tri prateca zenska vokala Tricke su i atraktivan bend na sceni i atraktivno zvuce.

Ovaj osmoclani sastav se okupio sasvim slucajno, da bi odsvirali 2-3 pjesme frendu na svadbi, onako kao originalni poklon. Zbog neocekivane reakcije okupljenih shvatili da bi to mogao biti savršen hobi i ubrzo je snimljena prva pjesma "Ludi pas". A naziv grupe su izabrali -  "Pa, u bendu imamo tri naše najdraze curke", objasnili su znatizeljnima.

Muzicki kriticari ih usporedjuju s Boyama, pomalo Majkama i Partibrejkersima, što sami clanovi grupe takodjer jednostavno objašnjavaju – odrastanjem uz spomenute bendove.

Koga zanima moze malo zaviriti (i nekoliko tema poslušati) na www.myspace.com/trickehejhej

Clanak procitan : 4823 puta
Google
PAPOEMUO - Sarajevo (garage rock)
OZ (OVAKO ZVUCIMO) - Ploce (rock)
SWEEPER - Krusevac (pop punk)
DJECACI - Split (hip hop)
OFSAJD - Sarajevo (punk)
AFION - Zagreb (world music)
PREEVIEW - Bihac (hip hop)
ANDRIJA - Livno (indie rock)
SAJSI - Beograd (hip hop crossover)
PLUG & PLAY - Novi Sad (rock)
TRICKE - Zagreb (garage rock)
LAKA - Gorazde/Sarajevo (hard pop)
M&M - Beograd (garage punk)
THE CHWEGER - Pula (indie)
MORSO - Rijeka (rock)
COG - Osijek (undeground)
BATIDA - Zagreb (pop)
ST!ILLNESS - Split (hip hop)
Pregledaj cijelu arhivu
sva prava pridržana, © 2006, www.davorin.ba