wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
Muzicki portal
 
 
 

Datum : 18.10.2007.

DJECACI - Split (hip hop)

"Nakon par mjeseci dogovora, odlucili smo konacno potpisati ugovor i krenuti svijetoširoko. Potpisali smo za Dop Records / Menart, i time postali jedini hip hop izvodjaci u njihovom rosteru koji se zasad sastoji od izvodjaca kao šta su Svadbas, Ramirez, Lollobrigida, Quasarr, Indigo, kao i novi nadolazeci bendovi kao šta su Batida i Pink Studio. Zašto za njih? Zato jer su jedini takorec "indie" label u Hrvatskoj koji zbilja odlicno obavlja svoj posao kao veliki, zato jer nisu ko vecina izdavaca koji puste albume van po inerciji i niko ni ne zna da je izašao van, zato jer im je stalo do glazbe, zato jer nam daju kompletnu slobodu u tome šta cemo stavit na album i radit s njim, i zato jer je ugovor jeben. Za njih cemo izdat album za koji vec neko vrijeme radimo pjesme. O tom potom, uskoro ocekuj vijesti o prvom singlu i prvom spotu."

Ovako su se na svojoj internet stranici o prijelomnom trenutku karijere oglasili Djecaci iz Splita, nova uzdanica hip hop scene u Hrvatskoj.

Kako otkrivaju, negdje 1999. godine, na dva razlicita kraja Hrvatske, u Splitu i u Zagrebu, svoj razvitak su zapoceli sadašnji clanovi Djecaka. U Splitu su "Nebu" i "Drugi" poceli snimati svoje prve demo snimke, a u Zagrebu je "Sinom" snimao svoje prve tekstove na tudje beatove - s posudjenim mikrofonom. "Kid Radja" je tada samo slušao rap, a od ostalih djecaka, poznavao je samo Drugog, s kojim je išao u istu srednju školu i koji mu je povremeno posudjivao neke klasik albume.

Iducih godina, Sinom se posvecuje raznim hip hop projektima sa zeljom "da razvije cjelokupnu hip hop scenu i digne ju na iduci nivo". Ti projekti su mu ostavljali malo vremena za glazbu, pa je u toku od nekoliko godina izbacivao samo po nekoliko pjesama godišnje. Za to vrijeme, Nebu i Drugi vrijedno rade u rodnom Splitu.

Sinom se 2003. doselio u Split nakon što je primljen na studij Dizajna vizualnih komunikacija. Svi sadašnji clanovi se od tada nalaze na redovitim benganjima do zore gdje su pali mnogi cypheri, freestylovi, itd. Sinom pokrece svoj mali glazbeni projekt Mediter. Ubrzo Drugi i Sinom osnivaju grupu Tesla Stiliti.

U 12. mjesecu iste godine, Sinom dozivljava prometnu nesrecu što ga ostavlja prakticki nepokretnog u njegovoj podstanarskoj sobi u Splitu iducih pet mjeseci. Iz tog iskustva se rodila pjesma "St<>Zg" koja je nekoliko tjedana provela na prvom mjestu vip.music underground top liste. Za pjesmu je snimljen i video spot koji je osvojio drugu nagradu na internacionalnom festivalu kreativnih komunikacija – Magdalena.

Kako se povecava broj suradnji izmedju Nebua, Drugog, Sinoma i Kid Radje, dolazi do ideje da se i Nebu i Kid Radja prikljuÄTe Tesla Stilitima. To se dogodilo u proljece 2005. godine i ubrzo je snimljena legendarna "Dan-D Za Pand" na kojoj prvi put sva cetiri djecaka na jednoj stvari kidaju mikrofon. Pod imenom Tesla Stiliti, Djecaci su nastupali u Klubu Kocka zajedno s Delyricumom, Frenkiem i Defenceom.

Napokon nakon nekog vremena djecaci shvacaju da ime Tesla Stiliti više ne moze prezentirati cijelu novu formaciju. Tako su nastali Djecaci u 7. mjesecu 2005 godine. Godinu dana kasnije, Djecaci vec suradjuju s najjacim imenima balkanske hip hop scene, dokazuju se nastupima, izmedju ostalog i na Exitu u Novom Sadu, dobivaju prve ponude za izdavanje albuma...

Djecaci su: Nebu (emcee & producent), Drugi (emcee) i Sinom (emcee & producent) + šira familija Djecaka od koje posebno treba istaknuti Predsjednika Djecaka (predsjednik).

Sluzbeni web: www.djecaci.net

Clanak procitan : 8237 puta
Google
PAPOEMUO - Sarajevo (garage rock)
OZ (OVAKO ZVUCIMO) - Ploce (rock)
SWEEPER - Krusevac (pop punk)
DJECACI - Split (hip hop)
OFSAJD - Sarajevo (punk)
AFION - Zagreb (world music)
PREEVIEW - Bihac (hip hop)
ANDRIJA - Livno (indie rock)
SAJSI - Beograd (hip hop crossover)
PLUG & PLAY - Novi Sad (rock)
TRICKE - Zagreb (garage rock)
LAKA - Gorazde/Sarajevo (hard pop)
M&M - Beograd (garage punk)
THE CHWEGER - Pula (indie)
MORSO - Rijeka (rock)
COG - Osijek (undeground)
BATIDA - Zagreb (pop)
ST!ILLNESS - Split (hip hop)
Pregledaj cijelu arhivu
sva prava pridržana, © 2006, www.davorin.ba