wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
Muzicki portal
 
 
 

Datum : 16.11.2007.

OZ (OVAKO ZVUCIMO) - Ploce (rock)

Iz istocnih dijelova šire regije malo ko nije cuo za gradic Ploce na Jadranu, jer su svi putevi na more gotovo neizbjezno prolazili kroz ovo lucko mjesto. No, malo ko se tu zadrzavao, birajuci atraktivnija turisticka odredišta prema jugu ili sjeveru obale.

Da se u Plocama, u ovo novije vrijeme, svira zestoki rock saznajemo ovih dana.

Oni se zovu OZ, što je zapravo kratica za Ovako Zvucimo, rock grupu koja je nastala 2005. godine i odmah pocela s intenzivnim live nastupima u lokalnim okvirima.

Velike ambicije umalo nije završene prije nego što su uradili bilo šta ozbiljnije, jer je grupa zbog osobnih obaveza clanova pauzirala cijelu prošlu godinu. Ipak, uradili su svoje pjesme, u Splitu snimili prvu singlicu "Napokon" i – potpisali ugovor za izdavacku kucu Menart.

Cuveni Denyken se prihvatio produkcije njihovog prvog albuma "Pakao u kojem plešemo", koji ce biti objavljen pocetkom iduce godine, a do tada OZ opet namjerava nastupati što cešce, pa ce 24. 11. u Zagrebu promovirati prvu singlicu i opcenito svoju muziku.

Clanovi banda opisuju svoj album kao "mocno i zestoko odsvirani rock u kojem je tematski svaka pjesma prica za sebe. Rijec je o modernom rock albumu pod utjecajem zvuka americkih alter rock bendova u kojem se mješaju razni podzanrovi unutar rocka, s time da instrument koji dominira je bas", a svoj stil definiraju kao "spajanje klasicnog hard rocka i funka na moderan nacin".

Ovako Zvucimo su: Luka Šiljeg (vokal), Ante Jurinovic (bas), Davor Cubela (gitara) i Elvis Sršen (bubnjevi).

Albuma "Pakao u kojem plešemo" sadrzavat ce pjesme:

1. Djeca industrije
2. Rokanje
3. :(
4. Brija
5. Nakaza
6. Nocno šaranje
7. U snu budni
8. Juda spasitelj
9. Kišna ljubavna pjesma
10. Napokon
11. Bezimena.

 

Grupa OZ prvu je najavljenu veliku promociju priredila 24. 11. 2007. u zagrebackom klubu Spunk, a na nastupu je bio i naš suradnik Horvi, koji je zabiljezio sljedece dojmove.

OZ su cetiri veoma vrsna instrumentaista kojima je ovih dana objavljen debi album pod produkcijom Denykena u izdanju Menarta, te navodno zvuce sasvim drugacije od stvarne slike koju su pruzili ove veceri.

Bas gitarist je akademski glazbenik pokojnog Joe Zawinula, te je perfekcionist svojeg zanata, dok su gitarist i bubnjar u okvirima trenutne mlade domace rock scene negdje pri samom vrhu. Jedino je pjevac nešto tanji u opsegu i kao pijan plota drzi se gotovo u svim kompozicijama skoro jedne te iste melodijske linije.

Glazbeno dosta šaraju (od funka, dance-rocka preko post-grungea do stoned-rocka i mekšeg oblika americkog hc-a). Tekstualno nisu posebno zanimljivi nekome tko ne razumije 'briju' Ploca, te su u tom pogledu još uvijek skuceni u lokalni okvir. S druge strane, aranzmani su im sjajni, puni neocekivanih poteza i briljantnih improvizacija, a u tempu variraju od opakih i nabijenih plesnih ritmova do sentimentalnih laganica.

Sviracki odlican i besprijekoran nastup OZ pred njihovom domacom publikom (najviše je bilo Dalmatinaca) koja se medjusobno poznaje i gotovo je sve pjesme otpjevala zajedno s bandom. Jasno je da su popularan lokalni sastav, no kako ce biti prihvaceni u širem medijskom smislu za sada ne vrijedi prognozirati jer na koncertu nije bilo prisutno više od desetak domorodaca iz Zagreba. Dobar koncert dobrog banda, no nisu ništa novo niti svjeze na cemu bi se mogli temeljiti zasadi za buducnost, jer njihov stil je pogled u prošlost. Najava 'covjece, oni razaraju na koncertima' nije istinita, ne barem na ovom nastupu u premalenom Spunku. Ima i boljega.

Clanak procitan : 6740 puta
Google
PAPOEMUO - Sarajevo (garage rock)
OZ (OVAKO ZVUCIMO) - Ploce (rock)
SWEEPER - Krusevac (pop punk)
DJECACI - Split (hip hop)
OFSAJD - Sarajevo (punk)
AFION - Zagreb (world music)
PREEVIEW - Bihac (hip hop)
ANDRIJA - Livno (indie rock)
SAJSI - Beograd (hip hop crossover)
PLUG & PLAY - Novi Sad (rock)
TRICKE - Zagreb (garage rock)
LAKA - Gorazde/Sarajevo (hard pop)
M&M - Beograd (garage punk)
THE CHWEGER - Pula (indie)
MORSO - Rijeka (rock)
COG - Osijek (undeground)
BATIDA - Zagreb (pop)
ST!ILLNESS - Split (hip hop)
Pregledaj cijelu arhivu
sva prava pridržana, © 2006, www.davorin.ba