wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
Muzicki portal
 
 
 

Datum : 31.7.2007.

MORSO - Rijeka (rock)

 

*

Novi bend i nova nada hrvatskog rocka zove se Morso i dolazi iz Rijeke.

 

Diskografski ugovor grupa je potpisala za Dallas Records, objavila je singl pjesmu koja se zove "Izlog" i intenzivno radi na debi albumu.

 

Morso nisu pocetnici. Rock muzikom se bave skoro deset godina, neki clanovi su svirali s Let 3 i kao prateci bend E.N.I., a ozbiljan pocetak imali su još davno kao demo bend The B Inside, s postavom koju uglavnom imaju i sada, ali drugacijeg izraza od danasnjeg. Taj je sastav objavio i album za jednu manju izdavacku kucu, no – kako sami kazu – ubrzo su shvatili da to što rade nije nije prava slika onoga što trajno zele, pa su sad kao Morso krenuli prakticno od pocetka.

 

Ako cemo povjerovati da postoje posebno plodna rokerska okruzenja, onda i Morso u tom smislu ima pravi pedigre. Nakon rijeckih bendova iz novije i najnovije generacije, Urban & 4, Let 3 ili Father, stalno se javljaju mladi sastavi, koji – što je posebno znacajno – narocitu podršku imaju u lokalnoj publici, pa je i Morso postao njihov miljenik.

 

Grupa Morso su: Stanislav Grdakovic (vokal), Ivana Bartolovic (vokal), Matej Zec (gitara), Darko Terlevic (klavijature), Nikola Mesarek (bas gitara), Ivan Bojcic (bubnjevi) i Hrvoje Brzic (loop).

 

S dva ravnopravna vokala (zenski i muški) i svojim modernim zvukom, u dosluhu sa trendovima na svjetskoj sceni,oni nesumnjivo predstavljaju dobro došlu dozu energije i novih ideja na domacoj rock sceni – zabiljezili su kriticari nakon nedavnog predstavljanja grupe Morsko na rijeckom Hartera 3 festivalu, lada po uvjerljivosti nimalo nisu zaostajali za slavnijim izvodjacima Rundekom, Lauferom, Edom Maajkom ili Darkwood Dubom.

 

Po najavama, album ce imati desetak pjesama, a osim "Izloga" vec su poznati još neki naslovi - ''Voda'', ''Bogovi ljudi'', ''Ne vidi'', ''Obican dan'' i ''Kao da znam kraj''.

 

Kako kazu clanovi benda, njihov premijerni album bi trebao zvucati kao spoj pop melodija 80-ih i rock energije današnjeg rocka. Ostaje samo  cekati do kraja godine, kada je najavljeno objavljivanje tog albuma, i provjeriti koliko ce Morso imati snage za ne samo opstanak nego i dugotrajnu ulogu u novom rock zvuku u Hrvatskoj.

Clanak procitan : 5249 puta
Google
PAPOEMUO - Sarajevo (garage rock)
OZ (OVAKO ZVUCIMO) - Ploce (rock)
SWEEPER - Krusevac (pop punk)
DJECACI - Split (hip hop)
OFSAJD - Sarajevo (punk)
AFION - Zagreb (world music)
PREEVIEW - Bihac (hip hop)
ANDRIJA - Livno (indie rock)
SAJSI - Beograd (hip hop crossover)
PLUG & PLAY - Novi Sad (rock)
TRICKE - Zagreb (garage rock)
LAKA - Gorazde/Sarajevo (hard pop)
M&M - Beograd (garage punk)
THE CHWEGER - Pula (indie)
MORSO - Rijeka (rock)
COG - Osijek (undeground)
BATIDA - Zagreb (pop)
ST!ILLNESS - Split (hip hop)
Pregledaj cijelu arhivu
sva prava pridržana, © 2006, www.davorin.ba