wholesale oakleys cheap oakleys fake oakleys fake cheap oakleys cheap oakleys Sunglasses
Muzicki portal
 
 
 

Datum : 5.8.2007.

THE CHWEGER - Pula (indie)

Pulski bend, The Chweger su došli iznenada, nisu se dugo najavljivali i reklamirali, nego su jednostavno slozili album i objavili ga za izdavacku kucu Dancing Bear.

Istoimeni album, kao i sama grupa The Chweger lako bi mogao postati iznenadjenjem godine, jer na ovim prostorima vec dugo nije bilo toliko modernog indie rock albuma kao što je njihov debut.

The Chweger postoji vec desetak godina. Njihov frontmen Mauricio Ferlin od ranije je poznat kao autor video spotova i omota albuma. Osim Ferlina, koji pjeva i svira gitaru, The Chweger cine još Alen Rosanda i Mauro Maretic na gitari i klavijaturama, Dejan Pavlinovic na bubnjevima i Zoran Angeleski na basu.

Pjesme na premijernom albumu grupe su vrlo moderne i, kako biljezi muzicki kriticar Siniša Miklauzic, "kod The Chwegera se moze uociti darkerski senzibilitet Interpola, ponegdje lucidnost The Rapturea, instrumentalne imaginacije Mogwaia, zvukova americane poput Wilca, a ima i dosta utjecaja vec legendarnih The Bambi Molestarsa, odnosno The Strangea".

Devet tema na albumu (Back To East, Kangaroo, Ona prva, Branco, 7 Minutes, She Cut Me, Kyoto, In The Town, Macke) otkriva The Chweger kao vrsne instrumentaliste i autore raskošnog talenta, koji su uradili album što bi vrlo lako mogao biti najbolje debitantsko ostvarenje u ovoj godini.

A hoce li grupa relativno brzo postati poznata širem krugu publike ne samo u Hrvatskoj, zavisi od njihove medijske eksponiranosti. No, isti muzicki kriticar zakljucuje: "Cisto sumnjam, jer su premoderni za naše podneblje, predobri za narod u kojem prevladavaju narodnjaci i 'crne uniforme bojnika iz Dalmatinske zagore', preeksperimentalni za poimanje glazbe kod nas, premracni za top liste u kojima su hitovi s refrenima 'tra-la-la'..."

Nije svejedno, naravno, hoce li se ispuniti ova pesimisticna predvidjanja, ali bez obzira na tu mogucnost – The Chweger zasluzuje biti uvršten u rubriku 'Oni dolaze', jer je bar jedno sigurno: sudeci po materijalu s prvog albuma, još ce dugo imati šta da kazu u muzici.

Clanak procitan : 4717 puta
Google
PAPOEMUO - Sarajevo (garage rock)
OZ (OVAKO ZVUCIMO) - Ploce (rock)
SWEEPER - Krusevac (pop punk)
DJECACI - Split (hip hop)
OFSAJD - Sarajevo (punk)
AFION - Zagreb (world music)
PREEVIEW - Bihac (hip hop)
ANDRIJA - Livno (indie rock)
SAJSI - Beograd (hip hop crossover)
PLUG & PLAY - Novi Sad (rock)
TRICKE - Zagreb (garage rock)
LAKA - Gorazde/Sarajevo (hard pop)
M&M - Beograd (garage punk)
THE CHWEGER - Pula (indie)
MORSO - Rijeka (rock)
COG - Osijek (undeground)
BATIDA - Zagreb (pop)
ST!ILLNESS - Split (hip hop)
Pregledaj cijelu arhivu
sva prava pridržana, © 2006, www.davorin.ba